Ama Gloria

Een ontroerende coming-of-age film over Cléo en haar kindermeisje Gloria, met een bijzonder sterke acteerprestatie van de zesjarige Louise Mauroy-Panzani.

Cléo groeit op in Parijs, waar ze al vanaf haar geboorte wordt opgevoed door de Kaapverdische Gloria. De twee zijn onafscheidelijk. Tot Gloria een telefoontje krijgt van haar familie en ze dringend terug naar huis moet om voor haar eigen kinderen te zorgen. Wanneer Cléo na lang aandringen toch nog een zomer bij Gloria in Kaapverdië mag doorbrengen, vormen deze maanden hun laatste herinneringen samen.

REGIE: MARIE AMACHOUKELI-BARSACQ; GENRE: FICTIEFILM; MET: ILÇA MORENO ZEGO, LOUISE MAUROY-PANZANI, ABNARA GOMES VARELA; 2023; FRANKRIJK; 1U23; FRANS GESPR. NED. ONDERTIT.

PERS

“Met deze subliem geacteerde weergave van een onconventionele ouder-kindrelatie, is het in herkenning glimlachen tussen de tranen door.” (DE STANDAARD)

“De intuïtieve beeldtaal gaat hand in hand met het inlassen van animatiestukjes die de innerlijke groei van het kind weerspiegelen. Met kleine, zachte penseelstreken schildert Marie Amachoukeli een laatste zomer van samenhorigheid. Ontroerend in zijn eenvoud.” (ENOLA)