Annette

Henry is een beruchte stand-upcomedian met een vlijmscherpe humor, Ann een internationaal bekende operazangeres. Samen vormen ze een gelukkig en glamoureus koppel. Wanneer hun eerste kindje wordt geboren, dochtertje Annette, zet dit hun leven op zijn kop. Want Annette blijkt een mysterieus meisje met een uitzonderlijke gave.

Regisseur Leos Carax is sinds de jaren 80 het buitenbeentje van de Franse cinema en doet met Annette zijn reputatie als verrassende en eigenzinnige filmmaker alle eer aan. Een - deels in België opgenomen - muzikale rollercoaster van epische proporties vol duizelingwekkende audiovisuele ideeën. Een wervelende onderdompeling in de wondere wereld van zowel de regisseur en van de cultband Sparks. Vreemd, betoverend, donker en onverwacht.

REGIE: LEOS CARAX; GENRE: ROCKOPERA; MET: ADAM DRIVER, MARILLON COTILLARD, SIMON HELBERG; 2021; VS; 2U21; ENGELS GESPR. NED. ONDERTIT.

PRIJZEN

Annette was de Openingsfilm op het Filmfestival van Cannes, waar de film meteen ook twee prijzen in de wacht wist te slepen: de Palm voor Beste Regie en -niet onverwacht- de Soundtrack Award. Op het Hamburg Film Festival won regisseur Leos Carax de Douglas Sirk Award.

PERS

"Zo’n musical die je doet opspringen van je stoel, om je er vervolgens weer in te gooien van het schrikken en je te laten kronkelen van on­gemak." (DE STANDAARD)

"Al na twee scènes besef je dat het etiket ‘rockmusical’ hopeloos tekortschiet voor de zonderlinge kijkervaring die Annette is." (HUMO)

“Ga je mee in de vervaarlijke balanceeract tussen magie en kunstmatigheid, dan is de beloning groot: een slotduet dat in zijn overrompelende puurheid door merg en been gaat. En blijf vooral zitten tot na de aftiteling.”( DE VOLKSKRANT)

"Een wonderlijk geflipte rockopera, met de manisch muzikale groeten van Sparks." (FOCUS KNACK)