Bank of Dave

Dave Fishwick is een doodgewone man met een uitzonderlijk plan: hij wil een bank opstarten. Een lokale bank die er is voor de gewone mensen uit zijn stad. Al meer dan 100 jaar werd er geen nieuwe banklicentie uitgereikt en de financiële wereld is dan ook allesbehalve happig om een toelating voor een nieuwe bank toe te staan. Dave neemt een jonge advocaat onder de arm en neemt het op tegen de elitaire bankwereld in Londen.

Een onwaarschijnlijk, maar waargebeurd David versus Goliath verhaal, gebaseerd op het leven van Dave Fishwick. Een pretentieloze feelgood film die de bankwereld in zijn blootje zet, waarbij het besef dat dit verhaal grotendeels waargebeurd is, de grijns op je gezicht als kijker alleen maar groter doet worden.

REGIE: CHRIS FOGGIN; GENRE: FICTIEFILM; MET: HUGH BONNEVILLE, PAUL KAYE, PHOEBE DYNEVOR; 2023; VK; 1U37; ENGELS GESPR. NED. FR. ONDERTIT.

PERS

"De uitstekende acteurs hebben er bovengemiddeld veel zin in en de toon is onweerstaanbaar luchtig, waardoor serieuze kritiek bij voorbaat verdampt. En anders walst Dave Fishwick, onverbeterlijke optimist, wel over de bezwaren heen." (DE VOLKSKRANT)

“Rory Kinnear is brilliant in this warming comedy about a Burnley businessman who took on London’s elite and won.” (THE GUARDIAN)