Broker

Japanse grootmeester van de film Kore-eda werkt voor het eerst samen met Koreaanse filmster Song Kang-Ho in zijn nieuwste film Broker. Daarin stelen Sang-hyeon en Dong-soo ter vondeling gelegde baby's, om ze vervolgens aan te bieden op de adoptiemarkt. Wanneer moeder So-young terugkomt op de beslissing om haar baby af te staan, ontdekt ze de twee en hun illegale praktijk. Overspoeld door gevoelens van zowel moederliefde als wanhoop, besluit ze te helpen bij de zoektocht naar geschikte ouders voor haar kind. Ondertussen zitten de rechercheurs ze wel al op de hielen…

REGIE: HIROKAZU KORE-EDA; GENRE: FICTIEFILM; MET: SONG KANG-HO, GANG DONG WON, DOONA BAE; 2022; ZUID-KOREA; 2U09; KOREAANS GESPR. NED. FR. ONDERTIT.

PRIJZEN

Song Kang-ho won in Cannes de prijs voor Beste Acteur, alsook werden ze bekroond met de Oecumenische Juryprijs. In Noorwegen won regisseur Kore-eda de Ray of Sunshine Award. Op het Munich Film Festival wonnen ze in de categorie Beste Internationale Film. Ji-eun Lee won de Prijs voor Aanstormend Talent (actrice) op de Chunsa Film Art Awards (Zuid-Korea).

PERS

“Kore-eda’s beste film sinds lang.” (DE MORGEN)
“Kore-eda trakteert je op een warmhartige, door humor en compassie aangedreven roadmovie over outsiders die samen een ersatzfamilie vormen.” (KNACK FOCUS)
Broker: Opnieuw een onconventionele familiehistorie van Hirokazu Kore-eda, maar zachter en grappiger.” (VERTIGO)