Carol n.a.v. Internationale Vrouwendag

New York, 1952. Carol is de mooie echtgenote van een rijke zakenman en moeder van een dochtertje van tien. Ondanks haar mooie huis, status en financiële welstand voelt ze een knagende leegte. Wanneer ze de timide en twintig jaar jongere Therese ontmoet, ervaart ze een verlangen dat niet weg te cijferen is.

Maar hun liefde is in het conservatieve Amerika nog meer taboe dan vreemdgaan. Carol en Therese voelen zich gedwongen de situatie te ontvluchten en ondernemen een spontane reis door Amerika. Een onverwachte gebeurtenis gooit hun levens helemaal overhoop.

REGIE: TODD HAYNES; GENRE: DRAMA; MET: CATE BLANCHETT, ROONEY MARA, SARAH PAULSON; 2015; VS, VK, FRANKRIJK; 1U58; ENGELS GESPR. NED. ONDERTIT.

PRIJZEN

In 2015 , op het Filmfestival van Cannes werd regisseur Todd Haynes bekroond met de Palme d’Or alsook met de Queer Palm voor zijn film Carol. Rooney Mara won de prijs voor Beste Actrice. In Hollywood kaapte de scenariste Phyllis Nagy de eerste prijs weg voor Beste Scenario. Op het Chicago International Film Festival wonnen ze een award voor Beste Speelfilm. Dichter bij huis kreeg Carol ook de Canvas Publieksprijs op het Filmfestival van Gent 2015.

PERS

"Een parel van een film.” (FOCUS KNACK)

"Een nieuwe triomf voor regisseur Todd Haynes (..) een verhaal over liefde op het scherp van de snee en passie aan de punt van het lemmet." (HUMO)

“De film Carol van Todd Haynes is door de leden van de Filmpersbond Unie van de Filmkritiek uitgeroepen tot dé film van het jaar 2016.” (DE MORGEN)

“Ze acteren niet, ze dansen met hun ogen.” (DE STANDAARD)

"Ouderwetse romantiek, beeldschone film." (DE VOLKSKRANT)