De Acht Bergen Filmpremière met concert van Daniel Norgren

Een ode aan de Italiaanse natuur en de liefde die vriendschap heet, zo zou je de verfilming van De Acht Bergen kunnen omschrijven. Belgisch regisseurskoppel Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch laat wegdromen naar de Italiaanse Alpen. Een epos over je plek zoeken in de wereld met Luca Marinelli en Alessandro Borghi in de hoofdrollen, naar de Italiaanse bestseller Le otto montagne van Paolo Cognetti.

De soundtrack van de film wordt verzorgd door niemand minder dan Daniel Norgren, de Zweedse singer-songwriter met de ingetogen en weemoedige sound die je automatisch terugbrengt naar een kindertijd in de vrije natuur. Geen betere match qua artiest om de prachtige natuurlandschappen die de film rijk is muzikaal te ondersteunen.

De Acht Bergen werd dit voorjaar een eerste keer vertoond op het 75ste Filmfestival van Cannes en daar meteen bekroond met de juryprijs. We zijn bij De Roma dan ook bijzonder vereerd dat wij deze prachtige film op 13 december in première mogen vertonen, de avond voor de grote release in de Belgische zalen. Speciaal voor deze gelegenheid zal Daniel Norgren na de filmvertoning een concert spelen.

REGIE: FELIX VAN GROENINGEN, CHARLOTTE VANDERMEERSCH; GENRE: DRAMA; MET: LUCA MARINELLI, ALESSANDRO BORGHI, FILIPPO TIMI, ELENA LIETTI; DUUR: 2U27

PERS

"Veel mensen zullen dit nodeloos trage cinema vinden en met 2,5 uur nemen de regisseurs er ook hun tijd voor. Maar tijd is net waar het allemaal om draait. Zoals een gletsjer water uit het ver­leden vasthoudt en langzaam vrijgeeft, zo worden hier herinneringen naar boven gehaald en doet de tijd zijn onafwendbare werk." (DE STANDAARD)

"In deze bewerking van Paolo Cognetti’s gelijknamige bestseller staat alles in het teken van de melancholie. Het scenario van Vandermeersch en van Groeningen schakelt mooi tussen strak en kabbelend, zonder zijn weemoedige focus ooit uit het oog te verliezen. Het camerawerk combineert het intimistische verhaal en de weidse setting verbluffend, terwijl de montage in een avontuurlijk onthaastingstempo de grens tussen mainstream en slow cinema glorieus aftast. " (VERTIGO)