De school van de toekomst diversiteit bij het onderwijspersoneel
Sponsor: i.s.m. LEVL en Teach for Belgium

Diversiteit in de leraarskamer is nog steeds ver zoek. Slechts 5% van de leerkrachten in Vlaanderen heeft een buitenlandse herkomst, en dan nog voornamelijk uit de buurlanden. Nochtans wijzen onderzoekers erop dat een betere vertegenwoordiging van personen met een niet-westerse migratieachtergrond positieve gevolgen kan hebben voor leerlingen en het ook gewoon rechtvaardiger is om deze beroepsgroep diverser te maken.

Op woensdag 23 november organiseert LEVL ism Teach for Belgium en De Roma een avond om aanbevelingen omtrent dit thema voor te stellen. Deze worden jullie gepresenteerd in de vorm van slam poetry door niemand minder dan Mathieu Charles. Verder is er een TED-talk van Don Pandzou en afsluiten doen we met een panelgesprek. Moderator Sophia Honggokoesoemo stelt vragen aan Majida Ouassak (leerkracht secundair onderwijs in Antwerpen en coach 'Diverse leraarskamer' bij Teach for Belgium), Yasmina Boubker (leerkracht kleuteronderwijs in Antwerpen), Panayota Cotzaridis (Meer Kleur voor de Klas), Christos Pistolas (directeur van SPRANKEL, Methodeschool Jenaplan) en Raïssa Peeters (stafmedewerker onderwijs LEVL).

Tenslotte zal ook bahiashop.be met een standje aanwezig zijn, waar je onder andere inclusieve (prenten)boeken kan kopen.