Drii Winter

In het Alpenlandschap van regisseur en scenarist Michael Koch broeit en bruist van alles onderhuids. Dat levert fascinerende, verstilde cinema op.

De bonkige, hardwerkende landbouwer Marco leert in een idyllisch Alpendorp de jonge alleenstaande moeder Anna kennen. Ze trouwen, maar van wittebroodsweken is er niet lang sprake. Na een motorongeval blijkt dat Marco een hersentumor heeft die zijn gedrag stilaan verandert. Hoe is het om als frêle vrouw samen te leven met een kolos die steeds onberekenbaarder wordt?

Terwijl een uitbundig koor de scènes aan elkaar zingt, laat Koch cultuur en natuur, traditie en moderniteit clashen tegen een achtergrond van adembenemende beelden.

REGIE: MICHAEL KOCH; GENRE: DRAMA; MET: SIMON WISLER, MICHÈLE BRAND, DANIELA BARMETTLER; 2022; ZWITSERLAND, DUITSLAND; 2U16; ZWITSERSDUITS GESPR. NED. FR. ONDERTIT.

PRIJZEN

Drii Winter werd op het festival van Berlijn bekroond met een Speciale Juryprijs. Op het Chicago International Film Festival won Michael Koch de Roger Ebert Award in de Competitie van Aanstormend Talent. De muziek van Tobias Koch en Jannik Giger werd op Film Fest Gent bekroond met de Georges Delerue Award. Op het Guanajuato International Film Festival (Mexico) wonnen ze in de categorie van Beste Internationale Speelfilm. Op het Thessaloniki Film Festival wonnen ze de Silver Alexander in de Internationale Competitie.

PERS

“Een sluimerende en onvoorspelbare tragedie.” (DE MORGEN)
“Alles in Drii Winter spreekt en zwijgt tegelijk.” (TROUW)
“Zwitserse bergnatuur wordt wonderschoon in beeld gebracht.” (DE VOLKSKRANT)
“Dat de 40-jarige Zwitserse cineast de cast voor zijn tweede speelfilm (deels) uit de omgeving plukte behoeft eigenlijk geen speciale vermelding. Je ziet het al aan het maaiwerk op de berg: zo ritmisch een zeis bewegen op een steile helling, het ademt oefening. Ook het langs een kabel laten afdalen van de oogst is wonderschoon en mystiek in beeld gebracht.” (DE VOLKSKRANT)