Fink + support: Finnegan Tui

Voor fans van José González, Ry X en John Legend

Fin Greenall, beter bekend als Fink, onderging een opmerkelijke transformatie van dj, remixer en producer in de bruisende jaren '90 van Bristol naar een gevierde folk-, blues- en indiemuzikant. Zijn vroege samenwerking met Amy Winehouse en zijn bijdragen aan John Legends album Evolver leverden hem naast tal van lovende reacties ook drie BMI-awards op. 

In 2006 groeide Fink uit tot een volwaardige band met Tim Thornton op drums en Guy Whittaker op bas. In een loft in Brighton namen ze samen hun eerste album Biscuits for Breakfast op: een pure singer-songwriterplaat met breekbare akkoorden, gedragen door Finks melancholische bluesstem Met opvolgers Distance and Time en Perfect Darkness bouwde ze hun trouwe schare fans verder uit. Korte tijd later volgde In een nieuw hoofdstuk met het ingetogen Bloom Innocent (2019) en het akoestische IIUII  (2021). 

Fink zakte in 2015 en 2019 al eens af naar Borgerhout, met twee bloedmooie concerten als resultaat. Dit jaar belooft hij een terugkeer naar de grote podia met een terugblik op zijn rijke oeuvre én nieuw aangekondigd werk. Mis deze kans niet om een unieke singer-songwriter aan het werk te zien die zichzelf en zijn band blijft uitdagen om nieuwe muzikale horizonten op te zoeken.