Here

Stefan is een zachtaardige bouwvakker in Brussel die op het punt staat te vertrekken naar zijn thuisland Roemenië. Tijdens zijn wandelingen en afscheidsbezoeken aan vrienden en familie ontmoet hij Shuxiu, een jonge Belgisch-Chinese vrouw die haar doctoraatsstudie wijdt aan mossen.

Haar inzichten over en interesse in het nauwelijks zichtbare, intrigeren Stefan en richten zijn blik nog meer op de schatten die ons voortdurend omringen, of ze nu worden gedeeld met de mensen rondom ons... of gewoon onder onze voeten groeien.

REGIE: BAS DEVOS; GENRE: FICTIEFILM; MET: STEFAN GOTA, LIYO GONG, TEODOR CORBAN; 2024; BELGIË; 1U22; FRANS, ROEMEENS, CHINEES, NEDERLANDS GESPR. NED. FR. ONDERTIT.

PRIJZEN

Here, de vierde speelfilm van Devos, won in februari 2023 op het Internationaal filmfestival van Berlijn de Encounters Award en de FIPRESCI-prijs, de prijs van de internationale federatie van filmcritici.

PERS

Here van Bas Devos: de mooiste film ooit over een bouwvakker die zijn koelkast wil leegmaken.” (KNACK FOCUS)

“Vijf sterren doen misschien een meesterwerk van epische proporties vermoeden, maar Here is net groots in zijn radicale kleinheid.” (DE MORGEN)