Holly

Holly is een doodnormaal meisje van vijftien. Alleen heeft ze niet veel vrienden en is ze niet de populairste van de school. Tot ze op een dag een vreemd voorgevoel heeft, afbelt voor school, die ook waarschuwt, en zo een rampzalige brand ontloopt. Plots zijn alle ogen op Holly gericht.

Holly is de indrukwekkende vijfde langspeler van de Belgische regisseur Fien Troch waarin ze voortbouwt op haar fascinatie voor enerzijds de complexe emoties van kinderen en jongeren, en anderzijds de wijze waarop we als mens omgaan met de zwarte kantjes.

REGIE: FIEN TROCH; GENRE: FICTIEFILM; MET: CATHALINA GEERAERTS, FELIX HEREMANS, GREET VERSTRAETE; 2023; BELGIË, NEDERLAND, LUXEMBURG; 1U42; NEDERLANDS GESPR. NED. FR. ONDERTIT.

PERS

“Cathalina Geeraerts vertolkt de rol van Holly weergaloos. De vele close-ups maken de emoties alleen maar intenser. Geeraerts neemt je volledig mee op de emotionele rollercoaster van Holly's leven en laat je achter met een krop in je keel. Je voelt mee met haar ongemak, eenzaamheid, vragen en angst.” (SCHAMPER)

“Een mijmering over opgroeien en omgaan met verdriet die als een zachte zefier door de ziel glijdt.” (KNACK FOCUS)

“Dit is een film die weigert om de gemakkelijke weg te kiezen, en daarbij soms een klein beetje verloren loopt. Laat het u niet tegenhouden om mee te verdwalen in die eigenaardige, eigenzinnige wereld van Fien Troch.” (DE MORGEN)