Human Forever

Deze documentaire zal vertoond worden in aanwezigheid van de makers, Teun Toebes en Jonathan de Jong. Met dank aan Mooov.

 

Wegens de grote vraag naar tickets, zal je voor deze vertoning niet alleen kunnen plaatsnemen op het balkon. We voorzien ook rijen stoelen beneden. Echter werken we nog steeds met vrije plaatsen, je kan zelf kiezen waar je gaat zitten.

 

Teun Toebes is 24, kerngezond en woont al jaren samen met mensen met dementie op de gesloten afdeling van een woonzorgcentrum. Waarom? Teun is 24, maar niet heel zijn leven... Nu wordt er nog geluisterd naar wat hij wil, wat hij voelt en wat hij vindt. Nu is Teun nog vrij om te zijn wie hij is en te gaan en staan waar hij wil. Maar de kans dat dit in de toekomst niet meer het geval zal zijn, is 1 op 5. Daarom gaat Teun nu op zoek naar antwoorden voor later.

Samen met zijn vriend en regisseur Jonathan de Jong maakt hij een reis rond de wereld om te onderzoeken hoe er in andere landen wordt omgegaan met dementie en wat we van elkaar kunnen leren. De cijfers liegen er niet om: de komende 20 jaar zal het aantal mensen met dementie verdubbelen. Daarom is zijn zoektocht geen vraag, maar een noodzaak. Human Forever is een inspirerende en ontroerende film die ons uitdaagt om anders te kijken naar dementie en die oproept tot liefde voor de medemens.

REGIE: JONATHAN DE JONG; GENRE: DOCUMENTAIRE; MET: TEUN TOEBES; 2023; NEDERLAND; 1U20; NEDERLANDS ENGELS GESPR. NED. FR. ONDERTIT.

PRIJZEN

Op het IFFR in India wonnen ze de eerste prijs in de categorie Beste Documentaire en Beste Regisseur. Ze werden ook bekroond met een Eervolle Vermelding voor Beste Documentaire op het Kosice International Film Festival in Slovakije.

PERS

"We mogen mensen met dementie niet tot een sociale dood veroordelen, zegt de 24-jarige verpleegkundige Teun Toebes. Hij trok met filmmaker Jonathan de Jong naar elf landen, op zoek naar inspiratie. Ze kwamen terug met een film en een boek: 'Er hangt verandering in de lucht, ik voel het in elke vezel'." (DE STANDAARD)