I Muvrini Best Of

I Muvrini is een Corsicaanse vocale groep van wereldformaat. Ze zijn razend populair en hebben een live-reputatie om u tegen te zeggen. Dat weten we in De Roma maar al te goed, want I Muvrini speelde in het verleden al acht keer voor een uitgelaten uitverkochte zaal. Samen met hun vele fans kijken we dan ook uit naar 2025, want dan komt de band opnieuw naar De Roma voor twee concerten.

Eind jaren zeventig van de vorige eeuw richtten de broers Alain en Jean-François Bernardini hun eigen groep op. Sindsdien is I Muvrini uitgegroeid tot de beroemdste groep uit Corsica. De muziek van I Muvrini is een bijzondere mix van levenslust, strijdbaarheid, sociale bewogenheid, idealisme en diepgewortelde melancholie. Die weemoed is eigenlijk een constant aanwezige ondertoon.

I Muvrini - in de eerste plaats de zang van Alain en Jean-François - is door de jaren heen altijd oprecht gebleven. Het is muziek voor hart en ziel. Je hoeft niet eens op Corsica geweest te zijn of de taal te kennen om dat aan te voelen. De Bernardini-broers tekenen voor een typische stijl die traditionele muziek combineert met tal van wereldse invloeden, echter zonder hun Corsicaanse identiteit te verloochenen. Het is deze onbevangen openheid naar de wereld die de groep het grote internationale succes bezorgde.

Met meer dan 30 studioalbums op de teller en concerten in de grootste zalen van Europa komen de broers Bernardini, vergezeld door hun trouwe muzikanten, in 2025 terug naar De Roma voor twee vreugdevolle concerten. Speciaal voor de gelegenheid presenteren ze een Best Of-album.

Jean-François BERNARDINI, Alain BERNARDINI, Stéphane MANGIANTINI, Jean-François LUCIANI, César ANOT, Loïc TAILLEBREST, Achim MEIER, Michael MEINERT, Thomas SIMMERL

Alle data

15:00
Grote Zaal
zittend
Uitverkocht
20:00
Grote Zaal
zittend
Koop tickets