Juanes Europa Tour 2024
Sponsor: ism Gracia Live

Voor fans van Enrique Iglesias, Alvaro Soler, Ricky Martin

Geboren en getogen in Medellín, Colombia, is Juanes zonder twijfel de meest toonaangevende ambassadeur van de Latijns-Amerikaanse poprock. TIME prees hem als ‘één van de honderd invloedrijkste mensen ter wereld’ en met maar liefst 13 nummer 1-hits in de Verenigde Staten en een recordaantal van zo maar eventjes 29 Grammy Awards en Latin Grammy Awards mag hij gerust een internationaal fenomeen worden genoemd.

Juanes’ sound combineert een intense liefde voor Spaanse poprock met slim gecomponeerde, meerlagige songteksten en een diepgewortelde eerbied voor traditionele volksritmes uit Colombia en Latijns-Amerika. Zijn vorige album Origen (2021) werd door Rolling Stone uitgeroepen tot een meesterwerk. Opvolger Vida Cotidiana (2023) oogstte zelfs nog meer succes en wordt door velen gezien als het beste album uit zijn carrière.

Vida Cotidiana, geschreven tijdens de pandemie, is het eerste album dat Juanes volledig opnam met zijn vaste tourband. Een livetour kon niet uitblijven. De tickets voor de huidige concerten in Noord-Amerika verkopen als zoete broodjes en onder meer The Los Angeles Times riep de concerten van Juanes uit tot magische avonden en zijn beste shows tot nu toe. Of om het met de woorden van Rolling Stone te zeggen: ‘drie decennia in de muziekindustrie hebben de creativiteit van één van de meest geliefde sterren uit de Spaanstalige muziekwereld niet aangetast, en zijn elfde album bewijst het. Vida Cotidiana zit vol originele nummers die bruisen van de nieuwe energie, enkele van Juanes’ beste teksten, messcherp geproduceerd.’ Na de Verenigde Staten zet Juanes zijn veroveringstocht dit jaar ook verder in Europa met zijn Europa Tour 2024