King's Land

1755, Denemarken. Kapitein Ludvig Kahlen heeft zichzelf als doel gesteld de ongetemde Deense heide leefbaar te maken om in naam van koning Frederik V een kolonie te bouwen. In ruil hiervoor verwacht hij een koninklijke titel met bijbehorende eer en rijkdom. Kahlen heeft er echter al snel een vijand bij.

Volgens de meedogenloze landeigenaar Frederik de Schinkel is het stuk grond namelijk al in zijn bezit. Wanneer De Schinkel ontdekt dat twee van zijn arbeiders zijn ontsnapt om zich bij Kahlen aan te sluiten, zweert hij wraak. Kahlen laat zich niet intimideren en gaat de strijd aan, waarbij hij zowel zijn eigen leven als dat van zijn opkomende gemeenschap op het spel zet.

REGIE: NICOLAJ ARCEL; GENRE: HISTORISCHE FILM; MET: MADS MIKKELSEN, AMANDA COLLIN; 2024; DENEMARKEN; 2U07; DEENS GESPR. NED. FR. ONDERTIT.

PRIJZEN

De European Film Awards bekroonde hen met enkele European Film Awards: Beste Acteur, Beste Fotograaf en Beste Kostuum Ontwerper. Mads Mikkelsen won ook de Fipresci Prijs op Palm Springs International Film Festival voor Beste Acteur. Ze konden ook een aantal Roberts op hun conto schrijven op de Danish Film Awards voor Beste Speelfilm, Beste Regisseur, Beste scenario, Beste Acteur. Ze kregen een Speciale Vermelding op het Film Festival in Venetië en wonnen de Publieksprijs en de Fipresci Prijs voor Beste Speelfilm op het Göteborg Film Festival. Ook in Santa Fe gingen ze met de Publieksprijs naar huis.

PERS

“Een film die ruig is als een heidestruik, maar eindigt met een onverwacht tedere noot.” (DE MORGEN)

“Een geobsedeerde Mads Mikkelsen probeert het onmogelijke te doen in deze meeslepende Deense heidewestern.” (DE MORGEN)

King’s Land is een tumultueus en warmbloedig epos, met Mads Mikkelsen als baken van onverzettelijkheid.” (DE STANDAARD)