Kula Shaker
Sponsor: ism Willy

Voor fans van: Supergrass, Suede, Oasis

Een optreden van Kula Shaker is meer dan een concert. Het is een sensatie die nog lang blijft nazinderen. Sinds de jaren negentig brengt de Britse band zijn publiek in vervoering met knetterende liveshows waarbij de energie van het podium spat. Kula Shaker, dat zijn naam ontleent aan een oude Indiase koning, maakte furore in de britpopscene met hits als Tattva en Hush. Debuutalbum K sloeg in 1996 in als een bom. Bijna drie decennia later heeft Kula Shaker nog niets aan actualiteit ingeboet. Met een gloednieuw album - Natural Magick - onder de arm beloven ze in mei De Roma op zijn kop te zetten. 

Natural Magick is een betoverend album, vol psychedelische rock, popmelodieën en spirituele teksten. De plaat weerspiegelt de furieuze energie die de band zo typeert, maar sluit ook nauw aan bij de turbulente tijden waarin we vandaag leven. Het album markeert ook de hereniging van de originele vier leden, inclusief toetsenist Jay Darlington, die tien jaar bij Oasis speelde. “Het was een gelukkig toeval dat we weer samenkwamen”, aldus zanger Crispian Mills. “Het momentum was daar en we hebben het gegrepen. Twee dagen nadat Jay voor het eerst weer met ons op een podium stond, waren we al nieuwe nummers aan het opnemen."

Dat Kula Shaker niet vies is van een experiment meer of minder, bewijst het al jaren. Zo zongen ze al verschillende nummers in het Sanskriet en deinzen ze er niet voor terug om de meest uiteenlopende muzikale genres met elkaar te vermengen, zoals op het album Peasants Pigs & Astronauts (1999). Na een korte split en de comeback in 2007 brachten ze met Pilgrims Progress, K 2.0 en 1st Congregational Church Of Eternal Love (And Free Hugs) nog verschillende albums uit om hun muzikale horizon te verbreden. Vaak met een stevige knipoog en een flinke dosis humor. Met Natural Magick is Kula Shaker aan een nieuw hoogtepunt toe in zijn indrukwekkende carrière.