Las Bestias

Een Frans echtpaar verhuist vol idealisme naar een klein Spaans dorp. Ze willen er in harmonie leven met de natuur, ecologisch verantwoord tuinieren en verlaten huizen authentiek restaureren. Maar de landelijke idylle wordt al snel doorprikt wanneer het contact met hun naaste buren erg moeizaam verloopt. De twee geharde broers Anta wonen al heel hun leven in het dorp en moeten niets hebben van de ‘fransozen’. Een meningsverschil over de plannen voor een windturbineproject doet de spanning hoog oplopen.

REGIE: RODRIGO SOROGOYEN; GENRE: FICTIEFILM; MET: LUIS ZAHERA, DIEGO ANIDO, MARINA FOIS; 2022; SPANJE, FRANKRIJK, SAINT-BARTHÉLEMY; 2U17; SPAANS GESPR. NED. ONDERTIT.

PERS

Las Bestias bevat onwaarschijnlijk spannende scènes die door Sorogoyen razend knap werden gefilmd.” (HUMO)

Las Bestias komt stevig aan. Dat heeft te maken met de manier waarop de makers zoveel in het ongewisse laten en zich niet laten verleiden tot gemakkelijke conclusies en verklaringen. Voeg daar Sorogoyens onmiskenbare talent als regisseur - hoe hij scènes opbouwt, getuigt van grote klasse - en een reeks memorabele vertolkingen aan toe, en je krijgt een dramatische thriller waar je even niet goed van bent. En die je doet nadenken over de donkere emoties die we in ons hebben. Daarom is Las Bestias een van de beste films van 2022 tot nu.” (DE MORGEN)