L'Innocent

Abel panikeert wanneer hij verneemt dat zijn moeder Sylvie, een zestiger, op het punt staat te trouwen met een gevangene. Met de hulp van Clémence, zijn beste vriendin, zal hij alles doen om zijn moeder te beschermen. Maar de ontmoeting met Michel, zijn nieuwe stiefvader, zou Abel wel nieuwe perspectieven kunnen bieden.

REGIE: LOUIS GARREL; GENRE: DRAMA, KOMEDIE ; MET: ROSCHDY ZEM, ANOUK GRINBERG, NOÉMIE MERLANT. 2022; FRANKRIJK; 1U40; FRANS GESPR. NED. ONDERTIT.

PERS

“Met L’innocent levert acteur en regisseur Louis Garrel een entertainende film af met hartverwarmende humor.” (DE STANDAARD)

L’Innocent is een romantische komedie naar het evenbeeld van Garrel: kurkdroog, rad van tong, en met een hang naar melancholie.” (DE MORGEN)

“Franse komedies zijn als zatte nonkels: ze doen graag flauw-plezant. Wat een ongeremde uitzondering is L’innocent. Is het nog wel een komedie? De vierde film van acteur-regisseur Louis Garrel laat zich vooral niet reduceren tot een genre. Heerlijk speels en onberekenbaar voert hij je mee. Net wanneer je denkt te weten wat gaat komen, gooit de Fransman roekeloos het stuur om.” (DE STANDAARD)