Living

Londen, 1953. Mr. Williams is een oer-Britse, gereserveerde en rechtlijnige kantoorklerk die zijn leven volgens een nauwgezette routine leidt. Hij rouwt nog steeds om zijn overleden echtgenote, maar houdt zijn emoties en eenzaamheid strikt voor zichzelf. Hij heeft geen contact meer met zijn zoon en laat het leven aan zich voorbijrazen. Wanneer hij te horen krijgt dat hij nog maar enkele maanden te leven heeft, herontdekt hij onverwacht zijn levenslust.

REGIE: OLIVER HERMANUS; GENRE: FICTIEFILM; MET: BILL NIGHY, AIMEE LOU WOOD, ALEX SHARP; 2022; JAPAN; VK, ZWEDEN; 1U42; ENGELS GESPR. NED. ONDERTIT.

PRIJZEN

Op de British Independent Film Awards won Living de prijs voor Beste Scenario, Beste Regisseur en Beste Britse Onafhankelijke Film. Bill Nighy werd op het Palm Springs Filmfestival bekroond met de International Star Award voor Beste Acteur. De regisseur ging naar huis met de Publieksprijs op het Virginia Film Festival.

PERS

“Living: hoe een grijze pennenlikker je zin geeft om te leven.” (DE MORGEN)
“Bill Nighy, de Britse acteur die het understatement tot kunst heeft verheven, speelt een van zijn mooiste rollen.” (DE VOLKSKRANT)
"Een glansrol voor Bill Nighy.” (FILMKRANT)
“Wat een juweel is Living, gloedvol en ontwapenend. De film doet je het leven weer met twee handen vastgrijpen en koesteren.” (HET NIEUWSBLAD)