Lizz Wright

Lizz Wright groeide op als dochter van een predikant in Georgia, in het zuiden van de VS. Met haar zangtalent luisterde ze bijna elke kerkdienst op. Zo leerde ze met enkel de kracht van haar stem mensen te raken en te inspireren. Wright maakte eerst naam als gospel- en soulzangeres, nadien vestigde ze ook haar naam in de jazzscene. Dit najaar mogen we Lizz Wright voor de vierde keer verwelkomen in De Roma. Ze zal haar nieuwe album Shadow presenteren, haar achtste album en haar eerste studioalbum onder haar eigen label Blues & Green Records.

Shadow is een plaat die opnieuw Wright’s warme stem en authentieke verteltalent laat schitteren. Naast haar eigen interpretaties van bekende nummers, bevat de nieuwe plaat ook vijf eigen nummers. Wright zingt over thema’s als geloof en veerkracht, verdriet en geluk, maar ook over sociale ongelijkheid en historisch onrecht. Wat na het beluisteren van elk nummer overeind blijft, is een sterke boodschap van liefde en menselijkheid.

Muzikaal blijft Wright trouw aan een mix van soul en jazz, maar nu voelt ze ook een sterke invloed van bluesmuziek en verrijkt ze haar sound met strijkers en orgeltonen. De plaat werd opgenomen in Chicago met producer Ryan Freeland en met een resem gastartiesten, waaronder Meshell Ndegeocello en Angélique Kidjo.