Marcus King MOOD SWINGS THE WORLD TOUR
Sponsor: ism Live Nation & Radio 1

Marcus King, de geprezen zanger, songwriter en gitarist, keert terug naar België! Na zijn zinderende doortocht in maart 2023 houdt hij dit najaar opnieuw halt in De Roma, deze keer met zijn Mood Swings The World Tour. Zijn on-stage charisma, ongeëvenaarde muzikale talent en soulvolle stem, in combinatie met een spectaculaire groep muzikanten, zorgen ervoor dat je de show van Marcus King niet wil missen. 

Dat Marcus King een muzikaal leven zou leiden, stond al bij zijn geboorte in de sterren geschreven. Hij groeide op als zoon van bluesmuzikant Marvin King en al op zijn achtste stond hij aan diens zijde op het podium, in het gezelschap van zijn nonkels en opa. Hij is nog in zijn tienerjaren wanneer hij zijn eigen band opricht. The Marcus King Band is een verbond van langharige youngsters die soulvolle rock-’n-roll spelen. Ze leggen samen duizenden kilometers af met een aanstekelijke en dynamische liveshow.

In 2019 kondigt Marcus een soloplaat aan. Hij slaat daarvoor de handen in elkaar met niemand minder dan Dan Auerbach van The Black Keys. El Dorado verschijnt vroeg in 2020 en wordt op niets dan lovende commentaren onthaald. Het album sleept zelfs een GRAMMY® Award nominatie in de wacht voor ‘Best Americana Album’. Marcus’ naamsbekendheid groeit en hij mag met zijn warme bluesrock het voorprogramma verzorgen van artiesten als Chris Stapleton, Greta Van Fleet en Nathaniel Rateliff. In 2022 begint hij aan een opvolger. Hij schrijft puur op gevoel en zijn muziek komt recht uit het hart. Het resultaat is Young Blood. Een parel die uitkomt in 2022, opnieuw geproducet door Dan Auerbach.