Melingo

Eigenzinnige Argentijnse zanger en componist, voor fans van Sexteto Mayor, Juana Molina, Mariano Mores, Fernando Samalea en Paolo Conte.

De VS hebben Tom Waits, Italië heeft Paolo Conte en Argentinië heeft … Daniel Melingo. De zanger met de rauwe stem die meer vertelt dan zingt en die als geen ander de nuevo tango weet te vertolken, een eigentijdse interpretatie van de klassieke tango. Melingo staat daarnaast voor zoveel meer: rocker en straatmuzikant, multi-instrumentalist en componist, jazzcrooner en smartlappenzanger, liefhebber van blues en bossa nova. Met zijn muziek roept hij dromen, cinemabeelden en avonturenromans op. Atmosferisch en meeslepend, surrealistisch en duister.

Maar Melingo komt wel altijd terug uit bij tango. Met de albums Linyera (2014) en Anda (2016) begint Melingo aan een muzikaal verhaal over de verspreiding van het genre over de wereld. Oasis (2019) is het sluitstuk van de triologie en gaat terug naar de roots van zijn grootvader, die in Argentinië een ‘turco’ werd genoemd. Muzikaal legt Melingo links naar de rebetiko, de muziek die veroordeelden en drugsverslaafden na WOII speelden in de havens van Constantinopel en Thessaloniki.

De tournee die Melingo in 2022 naar De Roma brengt, draagt de titel S'il vous plaît en is een voorbode van het nieuwe album dat uitkomt op 8 april. Het album is een bloemlezing uit de zes albums die  Melingo uitbracht tussen 1997 en 2016, thematisch volgens genres zoals folk, tango en waltz, milonga en canbombé. "Melingo schildert met zijn muziek een majestueus tableau, waarin de diepe doorleefde stem van de maestro zowel de grootsheid als de nietigheid van de mens beschrijft", beter dan de Franse krant Libération kunnen we het zelf niet gezegd krijgen.

NOOT: het concert van Melingo werd verplaatst van 14 april 2021 naar 30 maart 2022. Tickets blijven geldig voor de nieuwe datum.