Priscilla

Wanneer tiener Priscilla Beaulieu op een feestje Elvis Presley ontmoet, verandert de internationale rock-'n-roll superster op intieme momenten onverwachts in iemand anders: een meeslepende liefde, een steun in eenzame dagen, een kwetsbare beste vriend.

 

Door de ogen van Priscilla vertelt Sofia Coppola de onzichtbare kant van een grote Amerikaanse mythe, die de lange relatie en het turbulente huwelijk tussen Elvis en Priscilla is. Van een Duitse legerbasis tot zijn droomlandgoed Graceland, in dit diepgevoelde en betoverende portret over liefde, fantasie en roem.

 

REGIE: SOFIA COPPOLA; GENRE: FICTIEFILM; MET: CAILEE SPAENY, JACOB ELORDI, ARI COHEN; 2023; VS, ITALIË; 1U53; ENGELS GESPR. NED. FR. ONDERTIT.

 

PERS

 

“Wat een indrukwekkende verademing.” (DE STANDAARD)

 

“Met haar delicate vertolking toont Cailee Spaeny (Priscilla) zich een immense belofte. Jacob Elordi (Elvis) schippert mompelend tussen magnetisch en pathetisch. Coppola maakt bovendien handig gebruik van het verschil in gestalte tussen beide acteurs om het machtsonevenwicht in hun relatie voelbaar te maken. Het is kenmerkend voor haar unieke, sfeervolle regiestijl, die vertrouwt op de kracht van uitgekiende visuele details, kostuums en kapsels.” (DE MORGEN)

 

Priscilla van Sofia Coppola is een gedurfde biopic over Priscilla Presley en hoe ze zich bevrijdde van het juk van de King. Al zorgde een toxische Elvis in de film voor controverse.” (HET NIEUWSBLAD)