Rocío Márquez & Bronquio

Zij is één van de mooiste stemmen van de hedendaagse flamencoscene, hij is een gerenommeerde Spaanse producer van elektronische muziek. Samen vormen Rocío Márquez en Bronquio een unieke combinatie van traditie en toekomst, melodieën en beats. Een samenwerking tussen twee artiesten die heel natuurlijk tot stand kwam en leidde tot het album Tercer Cielo, in lovende recensies in de Spaanse pers uitgeroepen tot één van de belangrijkste platen van de laatste jaren.

Rocío Márquez staat bekend als 'de stem van de nieuwe generatie cante jonde', een stem die zowel krachtig als expressief klinkt. Als flamencozangeres voelt ze een diepe verbondenheid met haar Andalusische wortels, maar als artieste laat ze zich niet hinderen door de liefde voor traditie en voelt ze een behoefte om telkens opnieuw de grenzen ervan te verleggen. Melodie, instrumentatie, arrangement en tekst vormen de basis voor verkenning en experiment.

Santiago Gonzalo - de man achter Bronquio - groeide uit tot een van de sensaties binnen de Spaanse elektronica. Het lijkt alsof hij schildert met geluid. Met zijn veelgeprezen doe-het-zelf-aanpak als motto schrijft, speelt en produceert hij muziek en draait hij videoclips, alles in zijn eigen herkenbare stijl. Hij scoorde in Spanje al verschillende hits, zowel met eigen nummers (Contigo, Contigo, Contigo) als in samenwerkingen met verschillende artiesten.