Saving Nico

Voor fans van: Tin Fingers, Sufjan Stevens, Nick Drake

Saving Nico, de band rond singer-songwriter Nicolas Anné, komt in AMOR zijn debuut-EP Out of Sight voorstellen. Intieme indiefolknummers van de breekbaarste soort, waarin de zanger zichzelf beschouwt vanuit het universum - of is het omgekeerd? - en verzoening zoekt met grote vragen en kleine beslommeringen. Nicolas stopt daarbij zijn invloeden (Sufjan Stevens, Fleet Foxes, Big Thief, Wilco, Nick Drake, ...) niet weg, maar levert een eerlijk en authentiek geluid af. Dat klinkt soms zalvend, dan weer dreigend, en vaak beiden tegelijkertijd.

Nicolas besloot na zijn opleiding geneeskunde om andere passies na te streven en ging Kleinkunst studeren aan het Conservatorium van Antwerpen. Met Saving Nico studeerde hij hier in 2023 aan af. In deze periode nam hij de EP op, waarvoor hij samenwerkte met producer en multi-instrumentalist Maximilian Dobbertin (Bert Dockx Band, Calicos), in wiens homestudio alles werd opgenomen en gemixt, co-producer Felix Machtelinckx (Tin Fingers) en toetsenist Kobe Van Olmen.

Live laat Nicolas zich bijstaan door Visjal Auwerx, Dries Meeus, Samuel D’Hoore en Egemen Zümrüt. Dit voorjaar is Saving Nico te zien op Humo’s Rock Rally en als voorprogramma van Tin Fingers, Isbells en Zimmerman.