De Beren Gieren

Tweeënhalf jaar na de veelgeprezen laatste release Less Is Endless, hebben De Beren Gieren hun zevende full album klaar. En dat komen ze maar al te graag opnieuw live voorstellen in De Roma!

What Eludes Us is een ode aan wat ons ontgaat. En waar wij bewust van willen wegkijken. Voor dit nieuwe full album lieten de Beren Gieren zich zelfs inspireren door de onvoorstelbare schoonheid van de Noorse fjorden, door in een stoffige opnamestudio in de haven van Bergen te sluipen. Samen met de gevierde én mysterieuze producer Jørgen Træen (o.a. Jaga Jazzist), die sluimerend waakte over de imperfecties en stoorzenders als sturende kracht achter het bedreven spel van dit elektro-akoestische jazztrio. Het resultaat blijkt meeslepende muziek met vervoerende ritmes, heldere melodieën en onbevangen elektronica op een wijze die ook henzelf verrast.

Eerste single The Houses etaleert zich als een catchy tune met een dromerig-dreigende melodie, gedragen en voortgestuwd door elektronisch klinkende drums. In zijn essentie is het een uitgeklede IDM-track. Stel je een reizende stam voor die door Europa reist, hun gedachten vervuld met tegelijk verwachtingen en nostalgie, verwonderd door prachtige landschappen en steden die aan hun trailers voorbij glijden. Wat gaat er om achter de gevels van al die huizen, in de voorhoofden van de mensen?

What Eludes Us verschijnt op 29 maart via Sdban Ultra.

Fulco Ottervanger - piano
Lieven Van Pée - bas
Simons Segers - drum