The Boy and the Heron

Of het zijn laatste film is, weet niemand. Maar de Japanse grootmeester Hayao Miyazaki levert opnieuw een prachtige prent van alles wat hem bezighoudt: de terugblik op de gruwel van de Tweede Wereldoorlog en het vluchten in een imaginaire wereld.

Stap binnen in de betoverende wereld van Mahito, een jongen wiens hart hunkert naar de warmte van zijn moeder. The Boy and the Heron neemt je mee naar een fascinerende dimensie, waar de grens tussen de levenden en de doden vervaagt. Hier, in deze magische sfeer, danst de dood en verrijst het leven in een schitterende transformatie.

REGIE: HAYAO MIYAZAKI; GENRE: ANIMATIEFILM; 2023; JAPAN;2U04; JAPANS GESPR. NED. FR. ONDERTIT.

PRIJZEN

Op de Bafta Awards namen ze de Bafta mee naar huis voor Beste Animatiefilm. Ook wonnen ze een Golden Globe, opnieuw voor Beste Animatiefilm. Bij de Florida Film Critics Circle Awards wonnen ze de Eerste Prijs voor Beste Film, Beste Soundtrack en Beste Animatiefilm. Hun lijst met prijzen is lang, ze wonnen ook in Londen, Los Angeles, Philadelphia, Boston, Chicago, New Mexico en New York. De Publieksprijs op het Imagine Film Festival in Nederland ging naar … The Boy and the Heron.

PERS

The Boy and the Heron is een waardig (en compleet geflipt) afscheid voor grootmeester Miyazaki.” (DE MORGEN)

“De Japanse grootmeester Hayao Miyazaki gaat eruit met een knal. The Boy and the Heron is een trippy animatieavontuur vol filosofische vragen en wonderlijke wezens.” (DE MORGEN)

“De wonderlijke, met de hand getekende animatie van Miyazaki is al reden genoeg om te gaan kijken.” (DE MORGEN)