The Chapel

Virtuoos concertpianiste Jennifer Rogiers neemt deel aan de befaamde Koningin Elisabethwedstrijd. Samen met de elf andere kandidaten wordt ze traditiegetrouw afgezonderd in de ‘Muziekkapel’, zonder enig contact met de buitenwereld. Haar droom lijkt werkelijkheid te worden, maar nog voor de eerste noot gespeeld is, pakken donkere wolken zich samen. De jonge vrouw lijdt onder de stress van de competitie en het isolement. Bovendien dreigt een vreselijk geheim boven te drijven net tijdens de belangrijkste week van haar leven.

REGIE: DOMINIQUE DERUDDERE; GENRE: PSYCHOLOGISCH DRAMA, THRILLER; MET: TAEKE NIKOLAÏ, RUTH BECQUART, KEVIN JANSSENS; 2023; BELGIË; 1U37; NEDERLANDS, FRANS, ENGELS GESPR. NED. FR. ONDERTIT.

PERS

“The Chapel van Dominique Deruddere: Zijn beste film in jaren.” (HET NIEUWSBLAD)
“Deruddere bewijst hier dat hij een regisseur pur sang is. Zijn camera beweegt nooit wanneer dat niet nodig is en drukt door de juiste shots heel efficiënt Jennifers neurotische gemoedstoestand uit. Bovendien gidst hij de vrij onbekende Nicolaï tot een zeer stevige vertolking. Van al zijn films is The Chapel toch wel een van zijn beste als regisseur.” (VERTIGOWEB)