The Fabelmans

Hollywoodlegende Steven Spielberg brengt met The Fabelmans een diep persoonlijk en tegelijk fictief portret over zijn eigen jeugd. Spielberg graaft terug in zijn herinneringen en toont op zijn typische magistrale wijze de ervaringen die hem gevormd hebben tot de filmmaker die hij vandaag is, zonder in egoïsme te vervallen. Een ode aan de magie van films die ons helpen de waarheid over elkaar en onszelf te zien.

REGIE: STEVEN SPIELBERG; GENRE: FICTIE; MET: MICHELLE WILLIAMS, PAUL DANO, SETH ROGEN; 2023; VS; 2U30; ENGELS GESPR. NED. FR. ONDERTIT.

PRIJZEN

The Fabelmans kon de Golden Globe voor Beste Film en Beste Regisseur op zijn conto schrijven. Op het Palm Springs International Film Festival won regisseur Steven Spielberg de Chairman’s Vanguard Award. Acteur Paul Dano mocht de MCFCA Award mee naar huis nemen voor Beste Bijrol op de Music City Film Critics’ Association Awards. De film werd bekroond met de David op de David di Donatello Awards voor Beste Buitenlandse Film. In Toronto gingen ze naar huis met de Publieksprijs.

PERS

“Spielberg vertelt een verhaal dat ráákt zonder sentimenteel te worden, met het onvoorstelbare metier en de visuele flair die hij sinds zijn tiende heeft ontwikkeld. Met zijn vloeiende camera en een perfect gedoseerde mix van verwondering, emotie en humor leidt hij ons door zijn jonge leven.” (DE STANDAARD)

“In het grotendeels autobiografische The Fabelmans demonstreert Steven Spielberg nog maar eens zijn immense filmtalent en toont hij tegelijk waar het vandaan komt. Een diep ontroerende en verrassend wrange vertelling over familie, kiezen voor je geluk en de prijs die daarvoor betaald wordt.” (DE MORGEN)