The Mole Agent

Meneer Sergio is 83. Vier maanden geleden is zijn vrouw overleden en sindsdien komen de muren op hem af. Om iets omhanden te hebben reageert hij op een oproep in de krant: een privédetective zoekt een hoogbejaarde spion. Als enige van de senioren die komen solliciteren weet Sergio hoe hij met een smartphone moet omgaan. Dat wil zeggen, hij kan ermee bellen. Wat begint als een detectiveverhaal verandert gaandeweg in een originele kijk op affectie op hoge leeftijd.

REGIE: MAITE ALBERDI; GENRE: SPIONAGEFILM/DOCUMENTAIRE; MET: SERGIO CHAMY, ROMULO AITKEN, MARTA OLIVARES; 2020; CHILI, VS; 1U24; SPAANS GESPR. NED. ONDERTIT.

PRIJZEN

Ze wonnen de Publieksprijs op het San Sebastian International Film Festival. De film werd bekroond met de Silver Ariel voor Beste Latijns-Amerikaanse film in Mexico.

PERS

“Vergeet Tom Cruise en zijn Mission: Impossible-franchise: de boeiendste geheime agent die we sinds lang in de bioscopen hebben ontmoet, heet Sergio en is 83.” (VERTIGO)

“Zo biedt The Mole Agent een ontroerend inkijkje in dit Chileense tehuis, dat overal had kunnen staan: de manier waarop ouderen uiteindelijk aan de zijlijn van hun eigen leven belanden, wachtend op afleiding, is universeel. Ondanks die schrijnende conclusie blijft de toon optimistisch.” (DE VOLKSKRANT)