This Is My Moment Fomofilm van Mooov

Fomofilms zijn bijzondere films, met veel zorg gekozen, één keer te zien. Elk jaar worden overal ter wereld heel wat straffe films gemaakt. Veel van deze films geraken niet tot in onze bioscoopzalen. Fomofilm, een project van Mooov, trekt naar verre oorden en gaat op zoek naar de meest unieke verhalen. De Roma stapt mee in het project en vertoont iedere maand een Fomofilm.

This Is My Moment vertelt het verhaal van wielrenner Biniam Girmay. Op 17-jarige leeftijd, terwijl hij traint in zijn thuisland Eritrea in Afrika, droomt hij ervan om de mythische Tour de France te rijden. Als hij vier jaar later de klassieker 'Gent-Wevelgem' wint, wordt hij van de ene op de andere dag een wielerheld.

Regisseur Lieven Corthouts volgde Bini zes jaar lang en was naast filmmaker ook vriend. Samen tonen ze hoe zwaar het leven als topsporter is. Om in een internationaal profteam te komen, zijn de Europese visumprocedures een constant gedoe. En als hij eenmaal in Eritrea trouwt en vader wordt, eist de afstand van 6.000 kilometer zijn tol. Maar één droom blijft overeind: de Tour de France rijden, als zevende zwarte renner in de geschiedenis van de Tour.

REGIE: LIEVEN CORTHOUTS; GENRE: DOCUMENTAIRE; 2024; ERITREA, BELGIË; 1U46; TIGRINYA, ENGELS, FRANS GESPR. NED. FR. ONDERTIT.