Un beau matin

In de winter van 2019-2020 schreef Mia Hansen-Løve het script voor de film deels geïnspireerd door de ziekte van haar vader, terwijl hij nog leefde. Het verhaal evolueerde in een pakkende film over een vrouw die haar zieke vader bezoekt.

Sandra komt regelmatig op visite bij haar vader Georg die aan dementie lijdt. Samen met haar familie begint ze aan een moeilijke zoektocht naar een woonzorgcentrum of ziekenhuis waar Georg zijn verdere dagen kan slijten. Ze komt haar oude vriend Clément tegen met wie ze het contact verloor. Ondanks dat hij een relatie heeft, beginnen de twee een passionele affaire.

Met Un beau matin viert regisseur Mia Hansen-Løve de kleine dingen die het leven de moeite maken. Dat doet ze met heel veel subtiliteit, prachtige ecru beelden (applaus voor het 35mm-camerawerk van Denis Lenoir) en een betoverende Léa Seydoux.

REGIE: MIA HANSEN-LØVE; GENRE: DRAMA, ROMANTISCH; MET: LÉA SEYDOUX, PASCAL GREGGORY, MELVIL POUPAUD; 2022; FRANKRIJK, VERENIGD KONINKRIJK, DUITSLAND; 1U52; FRANS GESPR. NED. ONDERTIT.

PRIJZEN

Un beau matin werd door Europa Cinemas uitgeroepen tot Beste Europese Film.

PERS

“Waarom u Un beau matin moet zien? Twee woorden: Léa Seydoux. Haar rol in het mooi uitgepuurde Un beau matin is een van de beste uit haar carrière.” (DE MORGEN)
“Hansen-Løve weet in een heel precies ritme en een onopvallende maar verleidelijke 35mm-fotografie het spanningsveld tussen de lichaamstaal en de woorden van haar personages te vangen.” (FANTÔMAS)
“De prent van de Franse Mia Hansen-Løve voelt zo écht aan en de acteerprestaties zijn zo goed dat je bij momenten gewoon vergeet dat het allemaal gespeeld is.” (CONCERTNEWS)
Un beau matin is dankzij enkele rake observaties en een sensitief oog voor detail een ontroerend drama.” (HUMO)