Alexandra Alden Trio Muziek Aan Tafel in AMOR

Corona-update: de Muziek Aan Tafel met Alexandra Alden Trio in AMOR vindt plaats zoals gepland. Covid Safe Ticket en mondmasker zijn verplicht.

De uit Malta afkomstige Alexandra Alden resideert afwisselend in haar geboorteland en in Rotterdam. Op achttienjarige leeftijd had ze al twee nummer één singles in Malta op haar naam staan. Dat ze daar gevraagd werd als jurylid van het tv-programma X Factor is dan ook niet verrassend.

In 2018 verscheen haar debuutalbum Wild Honey, waarop ze universele onderwerpen als liefde, verlies en de natuur ter sprake brengt. Haar liedjes, met hetzelfde folkgevoel als Nick Drake en Joni Mitchell, worden gekenmerkt door een zweem van mediterrane mystiek en poëzie, maar zijn tegelijkertijd wereldwijs, soms zelfs een tikje rauw.

Begin november 2021 verscheen haar nieuwe album Leads To Love. Bijna elk nummer op de plaat werd in een ander land of op een andere plek geschreven. Alden mocht met haar band een set spelen voor het VPRO-programma Vrije Geluiden en werd voor The Ballroom geïnterviewd door de legendarische muziekjournalist Jan Douwe Kroeske. Tijd om met haar trio ook België te veroveren. Te beginnen in AMOR!

Muziek Aan Tafel vindt plaats in AMOR, de zaal naast De Roma. Het concept is eenvoudig. Je reserveert vooraf een tafel voor jou en je gezelschap. Voor de vaste prijs van € 50 euro pp (exclusief drank) krijg je een driegangenmenu (vlees of vegetarisch) én vervolgens een volwaardig concert voorgeschoteld.