Black Flower + DJ Friskobar Soweto

Uniek muzikaal universum op de grens van jazz, afrobeat en dub voor fans van STUFF., Snarky Puppy, Sons Of Kemet en KOKOROKO

Magma, zo doopte Black Flower zijn nieuwste album. En, het mag gezegd, de plaat borrelt van de creativiteit. Het Belgische kwintet rond de Brusselse componist/saxofonist/fluitist Nathan Daems dompelt je helemaal onder in een uniek universum waar jazz, afrobeat en dub versmelten met psychedelische en oriëntaalse klanken.

Voor Magma werkte Black Flower samen met rijzende ster Meskerem Mees (vocals), producer Frederik Segers en de Londense visual artist Raimund Wrong. De titel van de plaat vormt de perfecte metafoor voor de muziek van Black Flower. De nummers bruisen en knetteren richting je brein terwijl het geheel tegelijkertijd zacht en fluïde aanvoelt.

Onder leiding van Nathan Daems wagen topmuzikanten Jon Birdsong (kornet, althoorn, percussie), Karel Ceulenaere (keys), Simon Segers (drums) en Filip Vandebril (basgitaar) zich aan een experimentele muzikale zoektocht die live tot een ongeziene uitbarsting van hypnotiserende melodieën komt.