Daniel Norgren
Sponsor: ism Radio 1

Jarenlang was Daniel Norgren één van de best bewaarde geheimen van het Hoge Noorden. Maar met ieder concert kruipt de boomlange Zweedse singer-songwriter wat meer onder je huid en bouwt hij zijn trouwe schare fans verder uit. Daniel Norgren is dan ook een klasse apart. Na zijn indrukwekkende concert in mei 2019 zijn we maar wat blij om de innemende Zweed opnieuw in De Roma te verwelkomen.

De muziek van Daniel Norgren houdt het midden tussen americana, roots, blues en folk en combineert het beste van classic artiesten als Neil Young, Tom Waits en Van Morrison met de pracht van hedendaagse klasbakken als Bonnie “Prince” Billie en The Tallest Man On Earth. Toch is het vooral zijn onnavolgbare eigen sound die Norgren zo typeert. Met zijn ingetogen en weemoedige songs katapulteert hij je als geen ander terug naar een kindertijd in de vrije natuur. Niet voor niets leverde Norgren de soundtrack voor De Acht Bergen, het prachtige filmepos van Felix Van Groeningen en Charlotte Vandermeersch gebaseerd op de bestseller van Paolo Cognetti. Bij de première van die film in De Roma in december 2022 trakteerde Daniel Norgren de aanwezigen op een magisch miniconcert.

In 2024 is het halsreikend uitkijken naar nieuw werk. Het laatste studioalbum van Daniel Norgren - Wooh Dang - dateert al van 2019, maar na enkele nieuwe singles en met een nieuwe tour in het vooruitzicht gonst het van de geruchten over een nakende nieuwe plaat. In De Roma treedt Daniel Norgren (zang, piano en gitaar) aan met Anders Grahn (bas), Andreas Filipsson (gitaar), Anders Rane (toetsen) en Erik Berntsson (drums).