De Beren Gieren + support: Under The Reefs Orchestra
Sponsor: ism Subbacultcha

CORONA-UPDATE: het concert van De Beren Gieren kan doorgaan zoals gepland, weliswaar met CST-controle en mondmaskerplicht. Heel graag tot dan!

De Beren Gieren wordt beschouwd als een van de meest avontuurlijke bands in de Benelux. Met multi-instrumentalist Fulco Ottervanger, bassist Lieven Van Pée en drummer Simon Segers behoort het Nederlands-Belgisch trio zonder enige twijfel tot het kruim van de Belgische jazzscene. Sinds z’n oprichting in 2009 zat De Beren Gieren dan ook geen moment stil. Na verschillende bekroonde albums en succesvolle internationale tournées, komt in september 2021 hun langverwachte nieuwe album Less Is Endless uit. Gelukkig zijn er al twee nieuwe singles als voorproefjes: Stress Als Optie en A Funny Discovery.

Less Is Endless is een ode aan een universum dat wemelt van leven. Het is een zoektocht naar open routes waar ideeën kunnen ontstaan en evolu[1]eren. De cultivatie van het onvoltooide leidt tot actieve creativiteit. Het ontbrekende puzzelstukje spreekt meer tot de verbeelding dan het perfect afgewerkt geheel. Less Is Endless ligt in het verlengde van het vorige album Dug Out Skyscrapers, maar voelt frisser en opgewekter. Serene beschouwingen en epische omzwervingen worden afgewisseld met meezingers. De combinatie van kernachtige composities en een open invalshoek zorgt voor ruimtelijke en spannende muziek. Het album werd geproduceerd door Dijf Sanders en Frederik Segers. Hun creatieve aanvulling bij het trio’s hechte samenspel verzekert een innovatief, maar ook toegankelijk album dat klinkt als geen ander.

Wie De Beren Gieren al eens live mocht meemaken, weet dat het element improvisatie de al fantastische muziek van op een plaat nog net dat tikkeltje spannender maakt. En wij weten nu al dat De Beren Gieren in De Roma een bijzondere avond wordt!

Foto © Alexander Popelier

In het voorprogramma staat eveneens een driemanschap. Under The Reefs Orchestra omschrijft zichzelf als een instrumentaal powertrio. Hun muziek beweegt tussen de grenzen van jazz en alternatieve rock bevindt. In de band wordt gitarist en componist Clément Nourry vergezeld door saxofonist Marti Melia en drummer Louis Evrard. Als inspiratiebronnen noemen ze zowel de Franse kamermuziek van de negentiende eeuw als artiesten Jim O’Rourke en Moondog. Het tittelloze debuutalbum uit 2020 werd lovend onthaald. "Under The Reefs Orchestra weet iets magisch te scheppen waardoor de eenvoudige melodieën en de uitmuntende improvisaties heel expressief overkomen", zo schreef Dansende Beren.