Theo Croker + support: Kristo (solo)

Voor fans van: Kassa Overall, Joe Armon-Jones, Takuya Kuroda 

De Amerikaanse jazztrompetist Theo Croker komt voor het eerst naar De Roma. Croker's muzikale reis is niets minder dan opmerkelijk geweest. Na een zeven jaar durend avontuur in Shanghai crashte hij de muziekscene met zijn zinderende originele sound, die te horen was op het bejubelde album Afro Physicist uit 2014 met de ongeevenaarde Dee Dee Bridgewater. Het succes van zijn volgende releases, Escape Velocity in 2016 en Star People Nation in 2019, stuwde hem naar nieuwe hoogten en leverde hem een nominatie op voor "Best Contemporary Instrumental Album" tijdens de 62e Grammy Awards.

Zowel critici als fans roemen Croker's vermogen om moeiteloos genres te mengen, waarbij The New York Times zijn laatste album Love Quantum uit 2022 beschrijft als iets dat "galoppeert van wervelende hip-hop beats tot stuwende swing en betoverende passages van Afrikaanse percussie. Door dit alles heen houdt Croker's ingetogen trompetspel zijn band bij elkaar. Naast zijn eigen projecten heeft Croker samengewerkt met topartiesten en zijn unieke geluid bijgedragen aan platina verkopende albums van o.a. J. Cole en Ari Lennox

Theo Croker - Trumpet lead
Idris Frederick - Keys
Eric Wheeler - Double Bass
Jeremiah Collier - Drums

Support: Kristo (solo)

Kristo is het solo project van Belgisch singer, songwriter & multi-instrumentalist Kristiaan Deruytter. Als zoon van geprezen saxofonist Frank Deruytter, en een moeder die marimba en vibrafoon doceert, groeide de jonge Deruytter op in een zeer muzikale familie. Al snel werd duidelijk dat muziek ook zijn grootste passie zou worden, en dat hij zijn eigen weg zou zoeken én kost wat kost zou vinden. Wondermooie, eerlijke songs, de ene keer ingetogen en puur, dan weer opzwepend en funky. Kortom: jong Belgisch talent met een unieke sound, straffe songs en een geweldige live reputatie. Aanstekelijke grooves; de ene keer ingetogen en puur, dan weer opzwepend en funky.