De Desperado's van de Vlaamse Poëzie Jan Decleir, Gerda Dendooven & Roland

In de zomer van 2019 nodigde Theater aan Zee Jan Decleir uit voor de reeks Apéro Poëzie. Het was aan Jan om een dichter aan zijn zijde te kiezen. De weloverwogen keuze viel op Delphine Lecompte. Muzikaal ondersteund door Roland Van Campenhout en begeleid door live illustraties van Gerda Dendooven namen Decleir en Lecompte het publiek mee in een trip doorheen hun geliefde literatuur en poëzie.

De chemie op het podium gaf goesting naar meer, een tournee langs de mooiste zalen werd een feit en De Roma kon natuurlijk niet in het rijtje ontbreken. Jammer genoeg moet Delphine Lecompte zich terugtrekken omwille van gezondheidsredenen. Toch willen haar drie kompanen haar hun liefde verklaren door de geplande voorstellingen van ‘De Desperado’s van de Vlaamse poëzie’ te laten doorgaan. Jan Decleir leest Delphine Lecompte, Tom Lanoye, Hugo Claus, Daniil Charms.  Roland gooit er af en toe een rauw puur heartfelt blueslied tegenaan, Gerda tekent live als een bezetene.  

"Wie niet komt, verdient het om gelyncht te worden", klinkt het strijdvaardig bij De Desperado's van de Vlaamse Poëzie. U bent gewaarschuwd!