Drawing Lots Fomofilm van Mooov

Fomofilms zijn bijzondere films, met veel zorg gekozen, één keer te zien. Elk jaar worden overal ter wereld heel wat straffe films gemaakt. Veel van deze films geraken niet tot in onze bioscoopzalen. Fomofilm, een project van Mooov, trekt naar verre oorden en gaat op zoek naar de meest unieke verhalen. De Roma stapt mee in het project en vertoont vanaf december 2023 iedere maand een Fomofilm.

Drawing Lots is een karakterschets van een kustplaatsje in Georgië waar een flatgebouw en een binnenplaats als amfitheater dienen voor een mysterieus machtsspel tussen de bewoners, wier levens met elkaar verweven zijn.

Op meesterlijke wijze biedt Khalvashi de kijker slechts een glimp van de geheimen en dromen van de flatbewoners: een melodramatische elektrische gitarist, tieners die aan onbeantwoorde liefde lijden, een klassieke violist in een midlifecrisis en een onlangs teruggekeerde misdadiger. Deze vluchtige inkijkjes leiden tot intriges en spanningen als het dagelijks leven en de voyeuristische neigingen van de bewoners met elkaar in botsing komen.

De overleden Georgische schrijver, filmmaker en hoogleraar Zaza Khalvashi komt met een grillig doch authentiek verhaal over alledaagsheid in deze postuum uitgekomen speelfilm, die is afgemaakt met de hulp van zijn dochter Tamta Khalvashi.

REGIE: TAMTA KHALVASHI, ZAZA KHALVASHI; GENRE: DOCUMENTAIRE; 2023; GEORGIË: LITOUWEN; 1U24; GEORGISCH GESPR. NL. FR. ONDERTIT.