Gabriel Rios
Sponsor: ism Live Nation

Gabriel Rios is terug! Na zijn uitverkochte concert in de AB eerder dit jaar, komt de meest Belgische van alle Puerto Ricaanse singer-songwriters dit najaar naar De Roma.

Gabriel Rios, geboren in San Juan, Puerto Rico, verhuisde op 17-jarige leeftijd naar België. Daar ging hij de wereld van de schilderkunst verkennen aan de Luca School of Arts in Gent. Maar al snel ontdekte hij dat zijn passie voor creativiteit zich niet beperkte tot het canvas. Samen met enkele muzikale gelijkgestemden zoals Jo Bogaert (bekend van Technotronic), de jazzpianist Jef Neve, Kobe Proesmans (van The Colorist Orchestra) en de veelzijdige multi-instrumentalist/producer Ruben Samama, heeft Gabriel Rios een indrukwekkende reeks eclectische albums op zijn naam staan. Zijn muzikale reis heeft hem geleid van eigenzinnige latin/popcrooner (zoals op Ghostboy) naar een introspectieve singer-songwriter van This Marauder’s Midnight. En met zijn meest recente album, Flore, heeft hij zich gewaagd aan het opnieuw uitvinden van oude latin-klassiekers.

Ook op zijn aankomende album staat de Spaanse taal centraal, maar deze keer niet met covers. Gabriel Rios brengt nummers die diepgeworteld zijn in zijn eigen artistieke ziel. Een artiest die constant evolueert en vernieuwt, en keer op keer zijn publiek weet te betoveren met zijn unieke geluid. Bereid je voor op een zwoele herfstavond in De Roma.