Handicap. Een bevrijding
Sponsor: i.s.m. De Bezige Bij en Standaard Uitgeverij

Je kent historica Anaïs Van Ertvelde misschien van haar columns in onder meer De Standaard en De Morgen, of van het boek Vuile Lakens (De Bezige Bij, 2017) en de gelijknamige podcast. Anaïs werd geboren met een korte rechteronderarm. Voor haar een vanzelfsprekend gegeven. Vooral andere mensen leken er vragen bij te hebben. Tot ze ontdekte dat er veel meer achter die handicap schuilgaat. Niet alleen persoonlijk maar ook maatschappelijk. Haar nieuwe boek Handicap. Een bevrijding (De Bezige Bij, 2024) stelt in vraag wat de wereld ons over het leven met een handicap vertelt en maakt duidelijk wat handicap ons over de wereld kan vertellen.

Op 6 februari leest Anaïs in Amor in première voor uit Handicap en gaat in gesprek met schrijfster en scenariste Abbie Boutkabout, ook bekend van de podcast This is what I read. Ze zullen het hebben over handicap als een persoonlijke zoektocht én een politieke vraag: hoe kan je thuishoren in een wereld waartoe je niet vanzelfsprekend behoort? Waarom voelt het zo gevaarlijk om je met een handicap te identificeren en ligt in dat gevaar misschien vrijheid verborgen?

Leni Van Goidsenhoven, auteur van Autisme in Veelvoud (Garant, 2020) en Ongehoord (EPO, 2020), leidt het boek in en Tim Vandenbergh van The Colorist Orchestra zorgt voor muzikale begeleiding.

Voor deze avond wordt een tolk Vlaamse Gebarentaal voorzien. AMOR is ook vlot toegankelijk voor minder mobiele mensen en rolstoelgebruikers. Hou er wel rekening mee dat we geen eigen parking of parkeerplaatsen hebben. Voor een overzicht van aangepaste voorbehouden parkeerplaatsen in de buurt, surf naar deze webpagina van de stad Antwerpen. Als je nog vragen hebt m.b.t. toegankelijkheid, dan kan je ons contacteren op toegankelijkheid@deroma.be.