Houden Van Geena Lisa, Andrea Croonenberghs & Sam Verhoeven

Na vele succesvolle namiddagen in het Antwerpse Sportpaleis komt Houden Van
opnieuw tot leven in de prachtige setting van De Roma. Wat kleiner dan vroeger, maar nog altijd even boeiend, herkenbaar, nostalgisch en muzikaal. Houden Van anno 2022 speelt met Geena Lisa, Andrea Croonenberghs en Sam Verhoeven.

Net zoals tijdens de grote shows brengt het trio een repertoire met liedjes vol nostalgie en herkenning. De samenstelling van de muziek deden ze zelf. “We hebben alledrie onze favoriete nummers op tafel gelegd en daar een selectie uit gemaakt”, zegt Andrea. “Wat natuurlijk fijn is, je moet in zo’n setting voor 100 procent achter het repertoire kunnen staan. Het is een mooie mix geworden.” Terwijl Andrea onder andere koos voor Rozane van Wim De Craene, Fleur de Buda van Della Bosiers of Amsterdam van Jacques Brel, in de Nederlandstalige versie van Liesbeth List, wilde Geena Lisa graag Als de zon schijnt van André van Duin en Heist aan zee van Bart Peeters in het repertoire. “Deze selectie is een weerspiegeling van de muziek waar we mee opgegroeid zijn”, aldus Andrea.

Met ernstige en vrolijke liedjes uit de oude doos, bekende meezingers en nummers waarmee het publiek is groot geworden, brengen de zangers een tijdloos programma. “Heel wat mensen koesteren mooie herinneringen aan deze muziek. Net zoals er bij ons tijdens het zingen herinneringen komen bovendrijven. Zo leerde ik Heb het leven lief van Liesbeth List kennen in de versie van Yasmine en heb ik het vaak opgezet na haar dood”, vertelt Geena. “Die persoonlijke verhalen en anekdotes delen we ook graag met het publiek. Tegelijk zochten we weetjes over de nummers en artiesten op. We brengen iconische liedjes met een verhaal, perfect voor in een zaal als De Roma waar zelf zo’n geschiedenis aan vasthangt.”

Een namiddag Houden Van brengt je even terug naar de tijd van toen: naar het repertoire van je favoriete Vlaamse artiesten van vroeger, of het nu chanson, kleinkunst, levenslied of pop is. En natuurlijk zing je zelf ook mee!!