Klimaat Klap Zuidcafé
Sponsor: 11.11.11, Broederlijk Delen, Oxfam wereldwinkels en MO*Magazine

Drie waanzinnig interessante sprekers vertellen over het kruispunt tussen hun werkveld en klimaatrechtvaardigheid. Elk van hen betreedt een kwartier het podium. Elk van hen brengt een uniek verhaal en vertelt waarom die doet wat die doet. De impact op het milieu van materialen en stoffen. De ontdekking van nieuwe technologieën of net de werking van de natuur. De kracht van geluid en muziek.

Rose-Myrtha Vercammen Fortuna
Rose-Myrtha Vercammen Fortuna

Rose-Myrtha Vercammen Fortuna
Rose-Myrtha is curator, interdisciplinair artiest, heler en plantenkenner. Ze onderzoekt hoe er ruimte gemaakt kan worden voor radicale zorg. Ze gebruikt kunst om mensen van kleur en onze planeet te helen.

Deze foto's werden getrokken door de fotograaf Pupo.

Oscar Cassamajor © Flo Dejaegher
Oscar Cassamajor © Flo Dejaegher

Oscar Cassamajor
Oscar Cassamajor en hun collectief Back2SoilBasics maken ecologie toegankelijk voor zij die hier vanwege systemische onderdrukking minder toegang tot krijgen. Die ontzegging is vaak intersectioneel. Soms neemt het de vorm aan van een financiële ontzegging, dan weer de toegang tot bepaalde kennis, een tekort aan representatie, of een open dialoog met de ander die steeds uit de weg wordt gegaan.

Murielle Scherre
Murielle Scherre

Murielle Scherre
Murielle Scherre startte in 2003 met La Fille d’O. Een lingeriemerk dat uitgroeide tot een levensvisie. De designerstukken hebben niet alleen aandacht voor het beeld van lichamen, maar ook voor duurzaamheid.

 

Wassima
Wassima

Wassima
Onze gepassioneerde en veelzijdige host is niet op haar mondje gevallen. Op sociale media deelt Wassima haar ongecensureerde gedachten en meningen over maatschappelijke kwesties. Sociale rechtvaardigheid, dat is waar ze voor gaat.