Leyla McCalla + support Sarah Lenka + sounds by: Willem Jongeneelen

Met haar gloednieuwe album Breaking The Thermometer laat Leyla McCalla opnieuw zien wat voor een geweldige muzikante en songschrijfster ze is. De in New York geboren multi-instrumentaliste ging terug naar haar roots en liet zich inspireren door Radio Haïti, de radio van het volk zeg maar, die uitzendt in het Haïtiaans-Creools. De plaat bevat een unieke mix van nieuwe nummers, covers en traditionele Haïtiaanse tunes. Met Breaking The Thermometer maakt Leyla McCalla, dochter van Haïtiaanse emigranten, op haar geheel eigen manier ook een muzikaal statement tegen corruptie, geweld en armoede.

McCalla begon op jonge leeftijd als straatmuzikante. Al snel werd ze wereldwijd bekend als zangeres en celliste bij Carolina Chocolate Drops. Ook bij die heerlijke stringband putte ze inspiratie uit traditionele roots- en bluesnummers om ze te herwerken tot aanstekelijke, uiterst dansbare songs boordevol ritme en swing. In 2014 kwam met Vari-colored Songs haar eerste soloalbum uit, gevolgd door A Day For The Hunter, A Day For The Prey (2016) en Capitalist Blue (2019). Stuk voor stuk albums waarin ze de enorme rijkdom en diversiteit van de Afro-Amerikaanse muziek exploreert.

In het voorprogramma presenteert Sarah Lenka haar nieuwe EP Mahala. Tijdens de opnames werkte ze samen met drie vrouwelijke artiesten: de Frans-Syrische fluitiste Naïssam Jalal, de Frans-Senegalese zangeres Macha Gharibian en de Frans-Armeense pianiste Awa Ly. Het resultaat is een emotierijke mix van akoestische folk en traditionele ritmes en melodieën. Kom op tijd en ontdek het live!