Mental Health Expo
Sponsor: ism Young FENIX

De Mental Health Expo is terug! Na het succes vorig jaar is het tijd voor een tweede editie!

Young FENIX begon tijdens de coronacrisis in maart 2020 met outreachend welzijnswerk voor jongeren in Antwerpen. Een mix van professionals en vrijwilligers trokken door de straten om te praten met, vooral, onbereikbare jongeren. Sindsdien zijn ze als organisatie blijven groeien en bieden gratis 1-op-1 coachingsgesprekken naast hun podcasts, workshops, events en meer.

“Sinds COVID is de mentale gezondheid van jongeren nog sterker achteruit gegaan. Heel veel jongeren hebben het erg moeilijk gehad tijdens de coronacrisis. We zien nu de impact daarvan en bewegen naar een divers-sensitieve en inclusieve benadering van elk mentaal welzijnsthema.”

Tijdens deze avond gaan we in gesprek met experten én jongeren.
Dat laatste wordt begeleid door Young FENIX ambassador en voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad Amir Bachrouri.
Host Kawtar Ehlalouch stelt vragen aan experten zoals dr. Ama Kissi, Naima Charkaoui en 
Ikram Rahou.
Daarnaast zorgt minister Hilde Crevits voor een warme toets aan de avond.

Verwacht je verder aan slam poetry en een sterke muzikale afsluiter!

Young FENIX vzw is een inclusief burgerinitiatief, ontstaan tijdens de eerste lockdown in maart 2020, dat het spreken over mentaal (on)welzijn wil normaliseren. Ze werken met een multidisciplinair en divers team van vrijwilligers en beroepskrachten waarbij jongeren (12-25j) terecht kunnen voor gratis, laagdrempelig en anonieme coachingtrajecten. Zo is er een online, telefonisch en fysiek ondersteuningsaanbod. Binnen dat aanbod werken ze sterk outreachend met straattherapeuten. Zo worden drempels verlaagd die jongeren tegenkomen in hun zoektocht naar hulp.