Rufus Wainwright + support: Hayley Sales

Ein-de-lijk: Rufus Wainwright gaat op tournee door Europa en houdt voor de allereerste keer halt in De Roma! De Amerikaan heeft zich gevestigd als één van de grootste zangers, songwriters én componisten van zijn generatie. Met tien albums, drie live-albums, twee opera’s en verschillende Grammy-nominaties op zijn naam bevindt Wainwright zich dan ook op het toppunt van zijn kunnen. Artistieke maturiteit koppelt hij moeiteloos aan passie, eerlijkheid en roekeloosheid. Tegelijk blijven zijn songs uitblinken in creativiteit, romantiek en vertelkracht.

Met Unfollow The Rules, zijn laatste langspeelplaat uit 2020 en zijn eerste popplaat sinds 2012, bewijst Rufus Wainwright al het bovenstaande. Hoe geweldig de songs uit het album live klinken, blijkt op Unfollow The Rules – The Paramour Session dat in september 2021 is uitgekomen. Daarop speelt Wainwright in zijn studio in Los Angeles een uitgepuurde versie van de nummers, aangevuld met enkele nieuwe tracks. “An opulently crafted highlight reel, a career-spanning sampler of the singer’s many styles and guises”, schrijft Pitchfork over het nieuwste werk. “Nobody sings quite like Rufus Wainwright”, besluit The New Yorker.

Na bijna twee jaar collectieve stilstand, is Rufus Wainwright verheugd om door Europa te touren. “In Europa voel ik me artistiek altijd meer thuis, de meeste van mijn muzikale referenties hebben Europese roots. Bovendien is elk concert dat erbij komt, een stap dichter naar de normaliteit. Het geeft me hoop en vertrouwen dat we opnieuw kunnen samenkomen om muziek te beleven”, aldus Wainwright himself. Wij zijn er zeker van dat Wainwright zich thuis zal voelen in De Roma, en kijken nu al uit naar deze bijzondere muzikale ontmoeting!

Als support verwelkomen we de geweldige Amerikaans-Canadese zangeres/danseres/actrice Hayley Sales. Sales oogstte in 2021 veel lof met Never Before, de single die ze samen met Sharon Stone uitbracht en tourde eerder al met grootheden als INXS, The Spice Girls, Feist en Angus and Julia Stone.