Wende De Wildernis

Zinnenprikkelende totaalshow van één van de meest opzienbarende artiesten van Nederland

Na haar fenomenale doortocht drie jaar geleden met Mens presenteert Wende in De Roma een gloednieuwe show: De Wildernis. In samenwerking met Toneelgroep Oostpool, het NKK NXT koor en een (inter)nationaal artistiek team verkent Wende de wildernis in onszelf en de wereld daarbuiten. Ze vertaalt wat tussen hart en onderbuik woont in een nieuwe multidisciplinair spektakel. De liedteksten werden geschreven door onder andere Marieke Lucas Rijneveld, S10 (Stien den Hollander), Marjolijn van Heemstra en uiteraard Wende zelf.

Wende: "Misschien schuilt in de wildernis wat ons verbindt: een kort leven in al z’n grilligheid, tederheid en schoonheid dat het verdient om vol geleefd te worden."

Wende groeide de voorbije jaren uit tot één van de meest veelzijdige artiesten in Nederland. Ze gaat van pop naar elektronisch, naar jazz en klassiek, en combineert deze muziekstijlen al jaren in grensverleggende interdisciplinaire voorstellingen. Haar prijzenkast weerspiegelt die diversiteit; ze won een Edison in bijna elke categorie en werd als actrice genomineerd voor een Gouden Kalf.

Foto: Sanne de Wilde