Woolvs

Voor fans van: Bombataz, Connan Mockasin, Robbing Millions

Woolvs is het Brusselse laidback popproject rond zanger-gitarist Willem Malfliet, vergezeld door Casper Van De Velde op drums, Vitja Pauwels op gitaar, Soet Kempeneer op keys en Ruben De Maesschalk op bas. Muzikaal het best te omschrijven als het buitenechtelijke kind van HOMESHAKE, Connan Mockasin en Robbing Millions samen.

Nadat Willem in 2016 de liefde voor songwriting ontdekte, zocht hij muzikanten om z’n songs tot leven te wekken. Hij twijfelde geen seconde om z’n ex-medestudenten en ondertussen dichte vrienden erbij te halen en zo werd Woolvs tot leven gewekt. Tot op heden ontstaan alle nummers als klankconcepten en teksten in het hoofd van Willem, waarna deze als collectief worden uitgewerkt tot organische songs met hun typische Woolvs-sound tot gevolg.

Licht, duister, explosief, groovy of open, maar steeds onmiskenbaar zichzelf. Na jaren van geëxperimenteer met studiotechniek en elektronica groeide het besef dat de simpelste manier ook de krachtigste manier blijkt te zijn: vijf vrienden die samen spelen. Spontaniteit en vertrouwen zijn dan ook nooit ver zoek.