Zwangere Guy & Lander Gyselinck + support: Deadbeat Larry + aftershow dj: Mixmonster Menno

Zwangere Guy en Lander Gyselinck (drummer van o.a. STUFF, Beraadgeslagen,...) ontmoetten elkaar op het podium enkele jaren geleden in de oude Recyclart. Een ontmoeting die bij beiden artistieke aardkorsten zou gaan doen verschuiven. De één de meest gewiekste en beruchte tong van het land, vlotjes Belgische rapgeschiedenis schrijvend met klassiekers, maar met haviksogen altijd op zoek naar wat hiphop doet leven, de andere zich koppig met stokken loswrikkend uit het jazzkeurslijf, op zoek naar ongeziene beat-oorden.

Zwangere Guy laat het harnas zakken en geeft aan Gorik van Oudheusden het woord over onzekerheden, zelf-afschuw, kwaadheid en verdriet. Virtuoos maar ook breekbaar. De straatdealer met de grote mond op pad met de jazzridder. Lander Gyselinck houdt de gebruikelijke cockpit van de drums voor het laatst en zoekt hier eerder als componist en arrangeur naar melancholie en kleur via melodie. Hij daagt Gorik uit tot experimentelere woordenstromen. Ze leggen elkaar het vuur aan de schenen maar spreken daarmee in echte taal en vertrouwen. De duurzaamheid van de eerlijkheid.

Line-up:
Lander Gyselinck (drum)
Gorik Van Oudheusden (vocal)
Bert Cools (gitaar, synths)
Louise Vandenheuvel (bas)
Adriaan Vandevelde (synths, piano)
Sam Comerford (fluit, bas klarinet, klarinet, bansuri, tenor saxofoon)

Support: Deadbeat Larry
Na een verblijf van 15 jaar in Engeland is Deadbeat Larry terug in België! De rapper neemt zijn doodeerlijke maar vooral ook soulvolle Vlaamse hiphop mee naar De Roma!