40 jaar Arbeid Adelt! Exclusieve jubileumshow + DJ Willem Jongeneelen

Opzwepende Belgische synthpop balancerend op het randje van anarchistisch-absurdisme en muzikaal experiment

Exact veertig jaar geleden smeet ARBEID ADELT! zijn eerste single in de ether. Met Ik Sta Scherp schoten Max Alexander & David Salamon meteen raak. Begeleid door een cassettespeler spoten ze een ongehoord ritmisch kabaal de huiskamer in waarin de goede Vlaamse verstaander ook Tupperware brooddozen, een Casio VL-Tone rekenmachine en de Korg MS10 kon herkennen. Velen waren meteen fan voor het leven.

Vier decennia later maken Marcel Vanthilt & Jan Vanroelen zich op voor een exclusief jubileumconcert in De Roma. Aan de formule tornen ze niet: twee mannen, 1 cassettespeler, een bundel licht-anarchistische, absurdistische teksten én een dampende portie synthpop die de zaal in knalt en waarop het onmogelijk is stil te blijven staan.

Speciaal voor dit exclusieve, eenmalige feestje belooft AA! een rist hits als Ik sta scherp, De Dag Dat Het Zonlicht Niet Meer Scheen en Pro Vita in snoeiharde originele versies te spelen. Aangevuld met vintage ander werk uit die tijd én ‘gevaccineerd frisse lezingen’ van onder meer Lekker Westers, Spannend, Stroom, Nergens Heen, 50.000 Hi-Hats en Death Disco.

Alsof dat nog niet genoeg is, wordt het geheel visueel gestyled met clips, foto's en Russische constructivisten. En komen er waarschijnlijk nog enkele gasten langs, wie weet.